• Wpisów: 4
  • Średnio co: 1 rok
  • Ostatni wpis: 5 lat temu, 13:38
  • Licznik odwiedzin: 2 447 / 2171 dni
 
liz31298
 
Elizabeth Gillies ☺: Elizabeth Egan Gillies (ur. 26 lipca 1993 w Haworth w stanie New Jersey) – amerykańska aktorka, piosenkarka i tancerka.

Znana głównie z roli Lucy z musicalu 13 oraz Jade West z serialu młodzieżowego Nickelodeon Victoria znaczy zwycięstwo. Wystąpiła także w innych serialach i filmach telewizyjnych, m.in. Elita, Harold i wielu innych. W sierpniu 2012 ukazał się jej teledysk promujący sezon 5 Klub Winx "We are Believix".

Filmografia

1995: 6 to 8 Frozen Zone jako 4-letnia Melissa
2007: The Black Donnellys jako młoda Jenny
2008: Harold jako Evelyn Taylor
2008: Elita jako Shelby Wexler
2010-obecnie: Victoria znaczy zwycięstwo jako Jade West
2011: iCarly: Przyjęcie z Victoria znaczy zwycięstwo jako Jade West
2011: Klub Winx jako Daphne (tylko głos)
2011: White Collar jako Chloe
2011: Big Time Rush jako Heather (odcinek Big Time Secret)
2012: White Collar jako Chloe Woods (odcinek Upper West Side Story)

Nie możesz dodać komentarza.